Rekenspelletjes Groep 3,4 en 5

Lees hier de privacy policy

Vragen / Opmerkingen? info@new-impulse.com

Kinderen van 6 jaar zijn enorm leergierig. Als je het rekenen leuk maakt, zullen ze snel leren optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Deze app is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse scholieren van groep 3 t/m groep 6. Een rekenvoorwaarde is dat je kind goed kan tellen tot tien.

Leren rekenen en tafels oefenen op een leuke en veilige manier voor basisschool kinderen van groep 3,4, en 5. Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen wordt leuk met de Rekenspelletjes app. Bereid je kinderen voor op de Cito toets, rekentoets en tempotoets door rekensommen te oefenen op hun eigen niveau. Los de sommen op door het juiste antwoordblokje te slepen naar de som, scoor punten en ontdek de grappige foto achter de sommetjes.

Met deze app kun je gratis oefenen met optelsommen. Als dat goed lukt kun je sommen aanbieden op een hoger niveau, passend bij de leeftijd/groep. Er zijn 4 uitbreidingen beschikbaar:
– Rekenen Groep 3: optellen en aftrekken met sommen tot 20. Een voorbereiding op Cito toets groep 3.
– Rekenen Groep 4: aftrekken van een getal van 1 cijfer van een getal van 2 cijfers, aftrekken van een getal van 1 cijfer van een getal dat eindigt op een nul en delen met kleine aantallen / breuken. Voorbereiding op de rekentoets.
– Rekenen Groep 5: vermenigvuldigen met ronde getallen, vermenigvuldigen van een getal van meerdere cijfers met een getal van 1 cijfer en optellen en aftrekken van meerdere cijfers.
– Tafels oefenen: oefen de tafels van 1 t/m 11 door elkaar. En maak een begin met de tafels 12 t/m 16. Tafels oefenen is een goede voorbereiding op de rekentoets, tempotoets en het tafeldiploma.

De sommetjes worden steeds vernieuwd en de antwoorden moeten steeds naar een andere plek worden gesleept. Ook de achtergrond foto is steeds anders. De bedenktijd wordt niet gemeten en je kunt eindeloos proberen zonder te demotiveren. Leren rekenen moet leuk blijven. Voor ieder goed antwoord krijg je een punt en de beste score wordt bijgehouden.

Probeer de gratis en leerzame Rekenspelletjes app en stimuleer het rekenen oefenen bij uw basisschool kind op een veilige manier!